«Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα» του August Kopisch

Διαδικτυακό εργαστήριο με τη Θέτιδα Νικολοπούλου

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 11:00-13:00

 

Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα είναι πλασματάκια που μπαίνουν κρυφά τη νύχτα στα σπίτια των ανθρώπων μιας παλιάς πόλης και τους απαλλάσσουν από τις καθημερινές δουλειές. Όταν ξυπνούν  οι άνθρωποι  βρίσκουν  τα πάντα έτοιμα.

Τα ανθρωπάκια με τα κόκκινα μας μαθαίνουν τη χαρά της προσφοράς  που δεν προσδοκά ανταπόδοση. Είναι όμως όλοι έτοιμοι ν αναγνωρίσουν αυτή την προσφορά;

Είναι απαραίτητο να έχουμε  άνετα ρούχα και χώρο στη διάθεση μας. Καλό θα είναι επίσης να έχουμε μουσικά όργανα (μεταλόφωνο, ξυλόφωνο,  κρουστά) και για όποιον θέλει  1\2 κούπα αλεύρι , 1\2 κούπα νερό , 1\2κούπα αλάτι και ένα μπώλ.

 

Η Θέτις Νικολοπούλου ξεκίνησε πιάνο και μπαλέτο σε ηλικία δέκα ετών. Απέκτησε πτυχίο και έπειτα το δίπλωμα πιάνου με την κ. Μ. Μανιτάκη από το Έλληνικό Ωδείο Αθηνών ενώ ταυτόχρονα φοιτούσε στη σχολή εκφραστικού χορού της Ε. Καλούτση. Στη συνέχεια σπούδασε στο πανεπιστήμιο Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας στο τμήμα SPECIAL COURSE “Αdvanced studies in music and dance” του ORFF-INSTITUT και πρόσφατα ολοκλήρωσε το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μουσική αγωγή στην προσχολική ηλικία» στο ΚΕΔΙΒΙΜ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια συνεργάζεται με τη καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας του Αννοβέρου Β. Ευσταθιάδου για τους μαθητές της στο πιάνο.

Επίσης, σε συνεργασία με τη Σ. Σκορδαρά ηθοποιό ξεκίνησε τη Θερινή Ακαδημία Τεχνών για παιδιά στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Από το 1997 εργάζεται στο Βενιζέλειο ωδείο (κεντρικό) ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικοκινητικής αγωγής και ως διοργανώτρια σεμιναρίων παιδιών και ενηλίκων.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται αποκλειστικά στα τακτικά και αρωγά μέλη του Ε.Σ.Μ.Α. με ελεύθερη συμμετοχή και με συμπλήρωση της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας προκειμένου να λάβετε το σύνδεσμο της συνάντησης.

 

https://docs.google.com/forms/d/1PMPKmxiHyhMVnOqjrvuiKNYg5c_LClJ3JvVUYDDYe3g/edit