Η Μουσικοκινητική αγωγή Orff στην εποχή της πανδημίας. Σύγχρονη και ασύγχρονη τηλέ-εκπαίδευση για την προσχολική ηλικία

Διαδικτυακό εργαστήρι με τον Γιώργο Χαρωνίτη

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, 11:00-13:00

Στο εργαστήριο αυτό θα ασχοληθούμε με πρακτικό τρόπο με τις τάσεις στη διδασκαλία της μουσικοκινητικής αγωγής Orff στην προσχολική ηλικία που αναπτύχθηκαν στη χώρα μας αλλά και διεθνώς κατά τη διάρκεια της -υποχρεωτικής ή μη- τηλέ-εκπαίδευσης, συνέπεια της πανδημίας και του εγκλεισμού που αυτή επέφερε. Είτε με σύγχρονο είτε με ασύγχρονο τρόπο οι εκπαιδευτικοί μουσικοκινητικής αγωγής Orff συνέχισαν τις δραστηριότητές τους, στην καραντίνα, διαδικτυακά. Επικεντρώνοντας στην προσχολική ηλικία, θα δούμε κατά πόσο μπορούμε να… παίξουμε διαδικτυακά, να χορέψουμε, να εντάξουμε το ρυθμό, το λόγο και την κίνηση στη διδασκαλία μας, με σύγχρονους ή ασύγχρονους τρόπους διδασκαλίας. Θα ανταλλάξουμε ιδέες, εμπειρίες και θα δούμε και στην πράξη τις δράσεις και πρακτικές που εφαρμόστηκαν.

 

Για το εργαστήριο θα χρειαστεί να έχετε ελεύθερο χώρο γύρω από τον υπολογιστή/τάμπλετ/κινητό σας για κίνηση και όσο το δυνατόν καλύτερα ηχεία (Οι περιορισμοί και οι…πιθανοί αποκλεισμοί, ξεκινάνε πριν την έναρξη του εργαστηρίου) J

 

Ο Γιώργος Χαρωνίτης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Είναι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. (ΕΚΠΑ), κάτοχος master (Msc) στον τομέα των Παιδαγωγικών, με ειδίκευση στην κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  (Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης). Είναι απόφοιτος του διετούς κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff (Σχολής Μωραΐτη/1994-96), πτυχιούχος Βυζαντινής Μουσικής, με σπουδές στην κλασική και ακουστική κιθάρα. Έχει λάβει εκπαίδευση στο σύστημα Kindermusic. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και εργαστήρια σε επιστημονικά συνέδρια και έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια ενηλίκων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Εργάζεται στην προσχολική αγωγή από το 1998, έχει παίξει ως ηθοποιός και μουσικός σε θεατρικές παραστάσεις και έχει κάνει παραγωγή και remixing σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

 

Το εργαστήρι απευθύνεται αποκλειστικά στα οικονομικά τακτοποιημένα τακτικά και αρωγά μέλη του ΕΣΜΑ.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σε αυτήν την φόρμα, προκειμένου να λάβετε το διαδικτυακό σύνδεσμο.