Εργαστήριο ενηλίκων με τις Ερατώ Αλτόκα και Εύα Τσαντίρη Κυριακή 2/4/2023 11:00-13:00

 

 

Από το παραμύθι στην παράσταση...                 "έχω μια ιδέα" 

« Ο μικρός Τιμολέων είναι ο καινούργιος φεγγαροσκεπαστής. Μόλις αποφοίτησε από την Μεγάλη του Κόσμου Σχολή και είναι πανέτοιμος να πιάσει δουλειά στο φεγγάρι, απόψε κιόλας. Μόνο που μια αναποδιά θα τα χαλάσει όλα… Θα τα καταφέρει..;» 

Ο φεγγαροσκεπαστής είναι ένα ποιητικό παραμύθι του Eric Puybaret για την δύναμη της θέλησης, της προσπάθειας, της φιλίας και της αλληλεγγύης. 

Στο σεμινάριο θα ταξιδέψουμε από το παραμύθι στην παράσταση μέσα από μια πολυαισθητηριακή δημιουργική διαδικασία και με εργαλεία το παιχνίδι, το τραγούδι, την κίνηση και την επαφή με διάφορα υλικά. 

Η Ερατώ Αλτόκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, κατάγεται από την 'Ήπειρο και κατοικεί στην Καλαμάτα από το 2020. Διπλωματούχος μηχανικός με μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική μηχανική, έχει σπουδάσει κλασσικό πιάνο και είναι απόφοιτη του Τριετούς κύκλου μετεκπαίδευσης σε σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff στη σχολή Μωραΐτη (2013-2016). Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

Από το 2013 ασχολείται με το παραδοσιακό πολυφωνικό τραγούδι, (Ωδείο Αθηνών, Κέντρο Ελληνικής Μουσικής "Φοίβος Ανωγιαννάκης" και από το 2021 διευθύνει μια ομάδα γυναικείου πολυφωνικού τραγουδιού. Ως μουσικός, έχει συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Μουσικής για παιδιά ΒIG BANG! (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών), στο International Body Music Mini Fest καθώς και στο Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού (θέατρο Πέτρας). Έχει παρακολουθήσει κύκλους βιωματικής εκπαίδευσης στη θεραπεία μέσω τεχνών καθώς και σεμινάρια στοιχειακής σύνθεσης, αυτοσχεδιασμού, body percussion, θεατρικής και εκφραστικής κίνησης, θεατρικού παιχνιδιού και βουλγάρικου πολυφωνικού τραγουδιού (Λαβύρινθος). Από το 2016. εργάζεται ως μουσικοπαιδαγωγός σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και ωδεία. Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής.

Η Εύα Τσαντίρη είναι πτυχιούχος πιάνου, απόφοιτη του Τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων – A.T.E.I Ιονίων Νήσων και απόφοιτη του Τριετούς κύκλου μετεκπαίδευσης σε σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff στη σχολή Μωραΐτη. Έχει κάνει εκπαίδευση στην εμψύχωση θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού (σεμινάριο «Παιχνίδια με την τέχνη» -  εργαστήριο «κόκκινη κλωστή») και στη Διεύθυνση Χορωδίας («Μουσικοπαιδαγωγικού Συστήματος Κodaly» - ωδείο Kodaly).

Από το 2014 οργανώνει αυτοτελή εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες και είναι υπεύθυνη ομάδων Μουσικοκινητικής Αγωγής  Orff τα οποία απευθύνονται σε γονείς και βρέφη, σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και ενηλίκων στον Εύδηλο και στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας. Από το 2018 διδάσκει πιάνο με στόχο την τεχνική και τον αυτοσχεδιασμό. Το 2021 εντάχθηκε στο Μουσικό Εργαστήρι Ικαρίας το οποίο στηρίζει ο σύνδεσμος «Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας». Είναι τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff – Ε.Σ.Μ.Α.

 

Κόστος συμμετοχής:

Δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Ε.Σ.Μ.Α.

Μη μέλη: 10 ευρώ

Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Ματέυ, Πορφυρίωνος 1 και Κυπρίων Αγωνιστών, 15124 Μαρούσι

https://goo.gl/maps/o1f2sRZodXDhNdt57

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας

https://docs.google.com/forms/d/1VMQVAEDmT1LP6lwFK6whT3Q1R2d_echmXer76pFaUSQ/edit