Μόνοι και μαζί. Εγώ και εσύ

Διαδικτυακό εργαστήριο με τη Μαρία Φιλιάνου
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 11:00-12:30

 Βγαίνοντας στο λιβάδι θα ξεκινήσουμε ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι από την άγνοια του εαυτού στην εύρεση της ταυτότητας και της αποδοχής. Παρέα μας η μουσική, η κίνηση, ο λόγος, μια παιδική ιστορία και εσείς «οι άλλοι»! Μέσα από τις ομοιότητες και διαφορές μας θα ανακαλύψουμε τη μοναδικότητα του καθένα μας. Κάπως έτσι ο καθένας γίνεται ΕΓΩ. 

Μια Μουσικοκινητική πρόταση για να αναδείξουμε από κοινού με τα παιδιά την αξία της γνώσης και της αποδοχής του εαυτού.

Υλικά που θα χρειαστούμε για να βγούμε στο λιβάδι: 2 κομμάτια ύφασμα (20εκ. x 20εκ. και 15εκ. x 15εκ.), συρραπτικό, ψαλίδι, κλωστή, ½ πακέτο βαμβάκι, 2 κόλλες χαρτί Α4, μαρκαδόρους.

Η Μαρία Φιλιάνου είναι Μουσικοπαιδαγωγός, υποψήφια διδάκτορας Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΠΤΔΕ στο ΕΚΠΑ. Έχει διδάξει στην πρωτοβάθμια ειδική εκπαίδευση για μαθητές με τύφλωση, ΔΑΔ, νοητική υστέρηση και κώφωση. Πτυχιούχος κλασικής κιθάρας και απόφοιτος του Διετούς Επαγγελματικού Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff. Πτυχιούχος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές   στην Ειδική Αγωγή στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ.  Διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια της ΕΕΜΑΠΕ και της ΕΕΜΕ ως εισηγήτρια. Διδάσκει στο Τριετές Πρόγραμμα Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της Σχολής Μωραΐτη στην Αθήνα και σε Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 

Το εργαστήριο απευθύνεται στα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Ε.Σ.Μ.Α. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στην παρακάτω φόρμα. Ο σύνδεσμος τηλεδιάσκεψης (zoom) θα αποσταλεί μία ημέρα πριν το εργαστήριο. Σε όσους δεν είναι μέλη θα αποσταλεί email με πληροφορίες για την διαδικασία εγγραφής.  

* Σε περίπτωση που δεν λάβετε τον σύνδεσμο μέχρι και το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου, παρακαλώ επικοινωνήστε στο mail του Ε.Σ.Μ.Α.: orffesma@gmail.com

https://docs.google.com/forms/d/16XUg_2yFwP2B1aH2vaFhvGYJp1cbl1SA9kNDI8qq0bk/edit