Εργαστήριο Ενηλίκων με τη Βίκυ Σαχπάζη Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 11:00-13:00

 

Εργαστήριο Ενηλίκων με τη Βίκυ Σαχπάζη

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 11:00-13:00’ Με ένα παιχνίδι αρχίζουν όλα.’ 

 

Το παιχνίδι στη μουσικοκινητική αγωγή Orff μπορεί να γίνει η αρχή για  τη δημιουργία μουσικής σύνθεσης και χορογραφίας, κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, στη τάξη.

Το παιχνίδι-με τον εαυτό σου ή με τους γύρω σου- λειτουργεί ως μέσο μη λεκτικής επικοινωνίας και έκφρασης. Ενώ παίζεις αναλαμβάνεις ρόλους, βάζεις κανόνες και όρια, αντιμετωπίζεις το λάθος και ανακαλύπτεις την απλότητα και τη χαρά του ‘’να παίζεις’’ θέατρο και μουσική. Θα παίξουμε:

· παιχνίδια με μπάλες: εξερευνώντας ευχάριστα την διάρκεια, την δυναμική και  την ταχύτητα στην μουσική και την κίνηση.

· επιδαπέδια παιχνίδια: από το παιχνίδι στην γραφική αναπαράσταση του ήχου και της κίνησης. Η Βίκυ Σαχπάζη είναι μουσικoπαιδαγωγός και performer. Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Jacques Lecoq και με τον Philippe Gaullier στο Παρίσι, ανάλυση της κίνησης Laban (L.M.A.) στο Conservatoire National de Musique et Dance de Paris, πιάνο στο Εθνικό Ωδείο  και Μουσικοκινητική Αγωγή στη σχολή Μωραΐτη (1996-1998 ) και στο Orff Institute/ Salzburg-Special Course (1998-1999)

Από το 1999 συνδυάζει τη μουσική, την κίνηση και το θέατρο στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές της δραστηριότητες και διδάσκει το μάθημα της σύνδεσης της μουσικής με το σώμα σε ηθοποιούς και χορευτές, μουσικούς και εικαστικούς. Παράλληλα, διδάσκει  μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά 3-12 ετών.

 Έχει συνεργαστεί με το πρόγραμμα Σκυτάλη στο κέντρο χορού της Ισιδώρας Ντάνκαν για τρεις συνεχόμενες χρονιές με θέμα ΄Φωνή και σώμα'. Από το 2009, Συνεργάζεται  με το εργαστήριο σκηνογραφίας της Μαρίας Χανιωτάκη ως εισηγήτρια με θέμα 'Το σώμα στο χώρο''. Έχει διδάξει ρυθμική στην επαγγελματική σχολή χορού της Βασιλικής Μαρούλη, βασικές φόρμες χορογραφίας για παιδιά στη ΑΝΙΜΑ, μουσικοκινητική αγωγή σε παιδαγωγούς σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ από το 2009 ως το 2014.

Διδάσκει στον επαγγελματικό κύκλο σπουδών Μουσικοκινητικής αγωγής Orff στη σχολή Μωραΐτη. Είναι πιστοποιημένη βοηθός δασκάλας στη μέθοδο Μοντεσσόρι για παιδιά 6-12 ετών.  

 

Κόστος συμμετοχής:

Δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Ε.Σ.Μ.Α.

Μη μέλη: 10 ευρώ

 

Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Ματέυ, Πορφυρίωνος 1 και Κυπρίων Αγωνιστών, 15124 Μαρούσι

 

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας

https://docs.google.com/forms/d/1sdy6_TDe9U7MCt2iFX2LUQK-TUkWz7YksM-afXHRi6E/edit