Ρυθμός: επιστροφή στο σώμα Σεμινάριο ενηλίκων με τον Simone Mongelli

Ρυθμός: επιστροφή στο σώμα

Σεμινάριο ενηλίκων με τον Simone Mongelli

 

Το σεμινάριο βασίζεται στην πολυετή διεθνή εμπειρία του Simone Mongelli στα πεδία της τέχνης (δημιουργία, εκτέλεση, παράσταση) και της εκπαίδευσης (σεμινάρια, κύκλοι μαθημάτων, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε ποικίλα πλαίσια). Θα εξερευνηθούν οι βασικοί ήχοι του ανθρώπινου σώματος, θα γίνει εξάσκηση για τον συντονισμό του ήχου και της φωνής με την κίνηση, τον προσωπικό και ομαδικό συγχρονισμό, την κίνηση στον χώρο, θα παρουσιαστούν τρόποι μουσικής χρήσης του σώματος στη ρυθμική συνοδεία τραγουδιών, την απόδοση παραδοσιακών ρυθμών και μουσικής. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες, σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με ένα εργαλείο που οδηγεί στην ολόπλευρη ανάπτυξη. Ο τρόπος διδασκαλίας καθιστά δυνατή την ταυτόχρονη συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από προηγούμενη εμπειρία ή/και δεξιότητες. Η διδακτική προσέγγιση επιτρέπει την αλληλεπίδραση και τη διαφοροποιημένη μάθηση.

 

O Simone Mongelli είναι μουσικός κρουστών, ντράμερ, Body Music performer, μουσικοπαιδαγωγός, Αριστούχος της Εθνομουσικολογίας (Ιταλία) και των παραδοσιακών κρουστών (Ελλάδα). Τα ενδιαφέροντά του κυμαίνονται γύρω από την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου, την δημιουργική μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έχει διατελέσει διευθυντής του φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής της Ιταλίας Le Vie della Musica, ιδρυτής μουσικών projects, δημιουργός και σκηνοθέτης μουσικο-θεατρικών παραστάσεων και έχει συνεργαστεί με πληθώρα μουσικών, συνθετών, ηθοποιών, χορευτών και εικαστικών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει βραβευθεί ως μουσικός στην Ιταλία και στην Ελλάδα και έχει προσωπική δισκογραφία. Έχει δημιουργήσει με τα χρόνια μία διακριτή προσωπική εκφραστική, καλλιτεχνική και παιδαγωγική γλώσσα, βασισμένη κυρίως στην πολυετή και σε βάθος μελέτη και τη γνώση των παραδοσιακών ρυθμών και ήχων. Με το Body Music ασχολείται από το 2007. ‘Έχει μελετήσει και κατόπιν συνεργαστεί με πολύ σημαντικές προσωπικότητες του είδους παγκοσμίως. Το 2016 κυκλοφόρησε το cd Bodyterranean, ένα Body Music έργο, με πολύ σημαντικές διεθνείς συμμετοχές, το οποίο από το 2017 παρουσιάζεται σαν μουσικο-κινητική παράσταση. Διδάσκει κρουστά και Body Music σε σχολεία, σχολές, εργαστήρια και σεμινάρια σε διάφορες χώρες, και χρησιμοποιεί την Body Music ως εκπαιδευτικό εργαλείο και σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Πρόγραμμα:

Σάββατο 6/5/2022 16:00-20:00

Κυριακή 7/5/2022 10:00-14:00

Κόστος:

Μέλη Ε.Σ.Μ.Α.: 50 ευρώ

Μη μέλη Ε.Σ.Μ.Α: 65 ευρώ

Άνεργοι και φοιτητές: 50 ευρώ (απαιτείται επίδειξη κάρτας ανεργίας ή φοιτητική ταυτότητα)

 

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Τόπος διεξαγωγής: Σχολή Ματέυ, Πορφυρίωνος 1 και Κυπρίων Αγωνιστών, 15124 Μαρούσι

https://goo.gl/maps/o1f2sRZodXDhNdt57

Για την συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της παρούσας φόρμας.

https://docs.google.com/forms/d/1w3gPJa47s_o-957ERDuicmQWqlYS7WC6NQwxq1XK2Pw/edit