ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΠΑΙΖΩ, ΧΟΡΕΥΩ, ΤΡΑΓΟΥΔΩ!

διήμερο σεμινάριο με την Λένα Ροντούλη
Σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής ενηλίκων


Τα σύννεφα παίζουν κρυφτό, ψιχάλες αρχίζουν το χορό.
Το άρμα του κρύου Βοριά απλώνει τριγύρω παγωνιά.
Λουλούδια ανθίζουν και πάλι, ευωδιές μαζί και ζάλη.
Ο ήλιος στη θάλασσα γελά, βουτιές, παιχνίδια, ξεγνοιασιά.
Φθινόπωρο, Χειμώνα, Άνοιξη και Καλοκαίρι,
πάμε μαζί σε όμΟΡΦα μέρη.


Στο μουσικοκινητικό ταξίδι μας αναζητούμε τους δρόμους επικοινωνίας των παιδιών με τον λόγο, την κίνηση και τη μουσική συνδυάζοντας και συμπεριλαμβάνοντας στοιχεία από όλες τις μορφές της Τέχνης.
Κάνουμε στάση σε κάθε εποχή του Χρόνου με όργανα πολλά, τραγούδια, παιχνίδια, χορούς, ζωγραφιές, αυτοσχεδιασμούς, παραμύθια, δραματοποιήσεις και ό,τι άλλο απρόσμενο προκύψει!
Παίρνουμε τις βαλίτσες μας... και καλό μας ταξίδι!!!


Δημιουργώντας ένα περιβάλλον μάθησης εμπλουτισμένο με λόγο, κίνηση και μουσική καλλιεργούμε και αναπτύσσούμε στους συμμετέχοντες την ελεύθερη έκφραση, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό μέσω της ενεργής συμμετοχής.
Ο ήχος γεννάει τη μουσική, η κίνηση εξελίσσεται σε χορό, οι λέξεις παίζουν με το ρυθμό και δημιουργούνται τραγούδια και ιστορίες, τα ρυθμικά και τα μελωδικά σχήματα καθώς και οι στοιχειακοί τρόποι ενορχήστρωσης τραγουδιών παίζονται στην ορχήστρα οργάνων Carl Orff.

Λένα Ροντούλη
Πτυχιούχος πιάνου και απόφοιτη του Διετούς Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραΐτη(υπό την εποπτεία του International Orff- Schulwerk Forum Salzbourg).
Κάτοχος πιστοποιημένης επιμόρφωσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στα εκπαιδευτικά αντικείμενα Μουσικοκινητική Αγωγή και Παιγνιοθεραπεία.
Έχει διδαχθεί κλασσικό και σύγχρονο χορό, εκφραστική κίνηση και αυτοσχεδιασμό, υποκριτική και ορθοφωνία.
Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στο θεατρικό παιχνίδι, τον χορό και τη φωνητική (ενδεικτικά: Ρυθμική Dalcroze, Κατασκευή Αυτοσχέδιων Οργάνων, Φωνή και Κίνηση, Φωνητική για παιδιά, Jazz και Αυτοσχεδιασμός, Από στόμα σε στόμα: η μεταλαμπάδευση της μουσικής, Χορός και Εικαστικές Τέχνες, Χοροθεραπεία, Πρωτόγονη έκφραση) με καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 1984 έως το 1997 ήταν δασκάλα πιάνου και μουσικός παραγωγός κλασσικής μουσικής στην Ελληνική Ραδιοφωνία Ζακύνθου (1985-1991). Από το 1997 διδάσκει Μουσικοκινητική Αγωγή Carl Orff.
Έχει συνεργαστεί με νηπιαγωγεία, ωδεία, με το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου (πιλοτικό πρόγραμμα για υποψήφια μουσικά δημοτικά σχολεία), με τα Εκπαιδευτήρια Μαίρη Αργύρη Λαιμού και με τον Επαγγελματικό Κύκλο Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχoλής. Μωραϊτη (1997-2015)αναλαμβάνοντας τα μαθήματα Πρακτική Διδασκαλία, Διδακτική και Μορφές Μουσικής και Κίνησης.
Από το 2005 έως και σήμερα διδάσκει στο νηπιαγωγείο Play and Learn.
Έχει συμμετάσχει σε Συνέδρια Μουσικής Παιδαγωγικής της Ε.Ε.Μ.Ε και της Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε. ως εισηγήτρια – εμψυχώτρια σεμιναρίων και εργαστηρίων, καθώς επίσης με παρουσιάσεις καλλιτεχνικών μουσικοκινητικών παραστάσεων με παιδιά και ενήλικες.
Ήταν ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής μουσικοκινητικής ομάδας «Μπα! Ιδέα σου είναι!» με συμμετοχές σε παραστάσεις σε Πανεπιστήμια και στο 1ο Φεστιβάλ Pocket Theater, όπου η ομάδα κέρδισε το 1ο βραβείο κοινού.
Διεξάγει βιωματικά σεμινάρια Μουσικοκινητικής Carl Orff στην Αθήνα και την επαρχία και συνεργάζεται με την καλλιτεχνική σύμπραξη «Art Cooperation».
Είναι μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff.
Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε από τη δισκογραφική εταιρεία MLK το μουσικό παραμύθι «Άσπρη Πέτρα μαύρη Γραμμή» σε συνεργασία με τη Μαρία Σαπλαούρα.

Πρόγραμμα:
Σάββατο 2/11/2019: 16:00-20:00
Κυριακή 3/11/2019: 10:00- 14:00

Κόστος:
Μέλη Ε.Σ.Μ.Α.: 50 ευρώ
Μη μέλη: 65 ευρώ
Φοιτητές και άνεργοι: 50 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής: info@orffesma.gr

Παρακαλούμε να φοράνε άνετα ρούχα (κολάν ή φόρμα, καλτσάκια) και στο σακίδιό τους να έχουν οπωσδήποτε: ομπρέλα, σκούφο, κασκόλ, ένα λουλούδι και καλοκαιρινό καπέλο.